Министерството на енергетиката на САЩ понижи прогнозата си за цената

...
 Министерството на енергетиката на САЩ понижи прогнозата си за цената
Коментари Харесай

САЩ понижиха прогнозата си за цената на петрола сорт Брент до $82,57 за барел през 2024 г.


 Министерството на енергетиката на Съединени американски щати намали прогнозата си за цената на петрола вид Брент за 2023 година от 83,99 $ за барел до 82,40 $ за барел. Това демонстрират данните от  месечната прогноза на Агенцията за енергийна информация (EIA). Същевременно оценката  за цената на сорт Брент за 2024 година бе намалена внезапно от от $94,24 за барел до $82,57 за барел.

Агенцията чака междинната цена на Brent да бъде 78 $ за барел през декември тази година. В същото време се отбелязва, че на фона на задълбочаване на доброволните съкращения от редица страни от ОПЕК+ през първото тримесечие на идната година, междинната цена на петрола през този интервал ще се увеличи до $84/барел.

EIA отбелязва, че до края на 2023 година световните петролни ресурси ще се усилят с 0,6 млн. дневно, само че този растеж може да бъде обезщетен още през първото тримесечие на 2024 година, когато Министерството на енергетиката на Съединени американски щати чака понижаване на международните петролни ресурси с 0,8 милиона барела дневно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР